گام نخست«چیگل» برای صادرات به روسیه

زهرا طهرانی – گروه تجارت: تازه‌ترین اقدام بانکی برای تسهیل تجاری، راه‌اندازی «مکان بازار» ۲۰ زبانه عرضه محصولات صادراتی ایران است که در گام نخست آن، صادرکنندگانی که محصولات استاندارد خود را برای صادرات به روسیه در این سامانه ثبت کنند از تسهیلات ویژه بانک توسعه صادرات بهره‌مند می‌شوند.

سعید مستشار، مشاور مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران از راه‌اندازی این مکان بازار خبر داد و گفت: باتوجه به استانداردسازی محصولات قابل ارائه در این مکان بازار، بانک توسعه صادرات نیز تسهیلات ویژه‌ای را برای صادرکنندگانی که محصولات خود را ازطریق این سامانه عرضه کنند، درنظر خواهد گرفت. وی با بیان اینکه مکان بازار اینترنتی «چیگل»، با همکاری یکی از شرکت‌های برتر دانش‌بنیان در استان فارس و مشارکت و حمایت هلدینگ بانک توسعه صادرات راه‌اندازی خواهد شد، افزود: «چیگل» به گونه‌ای طراحی شده که واردکنندگان محصولات ایرانی از هر کشور با ورود به این سامانه، مشخصات محصولات مدنظر خود را به زبان همان کشور مشاهده می‌کنند و سفارش می‌دهند. ضمن اینکه سامانـه به گونه‌ای هوشمند طراحی شده که وقتی واردکنندگان محصولات ایرانی از کشورهای مختلف وارد سامانه می‌شوند، آن دسته از محصولات ایرانی را که متناسب با نیاز بازار آن کشور است، مشاهده می‌کنند و از این طریق فرآیند صادرات محصولات ایرانی به کشورهای مختلف تسهیـل خواهد شد. مستشار با اشاره به ظرفیت قابل‌توجه بازار روسیه برای صادرات محصولات متنوع ایران به ویژه محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، افزود: براساس سیاست‌گذاری بانک توسعه صادرات ایران و هلدینگ این بانک، در گام نخست سامانه چیگل که به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید، صادرکنندگانی که محصولات استاندارد و قابل عرضه در بازار روسیه دارنـد، محصولات خود را در مکان بازار چیگل عرضه خواهند کرد و بانک توسعه صادرات نیز تسهیلات ویژه‌ای برای صادرکنندگان در این سامانه درنظر خواهد گرفت. مدیرعامل هلدینگ بانک توسعه صادرات ایران افزود: به منظور تسهیل فرآیند صادرات بخش خصوصی ازطریق مکان بازار اینترنتی چیگل، برای ایجاد شرکت مدیریت خدمات صادرات در هلدینگ بانک توسعه صادرات ایران اقدام کرده‌ایم که این شرکت، پشتیبانی لازم را از صادرکنندگان ایرانی عضو این سامانه در زمینه مالی، حقوقی و لجستیکی صادرات انجام خواهد داد. وی استانداردسـازی، تمرکزبخشی، تسهیل‌گری و مشارکت راهبردی با بخش خصوصی را مهم‌ترین ویژگی‌های مکان بازار اینترنتی چیگل برشمرد و تاکید کرد: با راه‌اندازی این سامانه و عضویت صادرکنندگان در آن، واردکنندگان محصولات ایرانی فقط با مراجعه به یک سامانه مشخص، به بازار محصولات صادراتی ایران دسترسی خواهند داشت. به گفته مستشار، صادرکنندگان نیز بازارهای جدیدی را برای محصولات خود پیدا می‌کنند و به‌طور قطع این موضوع، افزایش ظرفیت صادرات غیرنفتی ایران را که یکی از اساسی‌ترین محورهای اقتصاد مقاومتی است، به دنبال خواهد داشت. پیش از این، تفاهمنامه راه‌اندازی و توسعه مکان بازار ۲۰ زبانه چیگـل میان شرکت گسترش تجارت برنا (از شرکت‌های هلدینگ بانک توسعه صادرات ایران) و شرکت همیشه پویا (از شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان فارس) امضا شد که گام نخست این سامانه تا مهر به بهره‌برداری خواهد رسید.

Untitled

تسهیل فرآیند صادرات 

مشاور مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در گفت‌وگو با صمت تصریح کرد: یکی از خلأهایی که در حوزه صادرات داریم این است که یک مکان مشخص و قابل اتکا برای معرفی و عرضه متمرکز محصولات استانداردی که قابلیت صادرات دارند، وجود ندارد. مستشار ادامه داد: واردکننده کالای ایرانی می‌خواهد به سهولت محصولات مورد نیاز خود را خریداری کند و از آن اطمینان کافی داشته باشد که هدف اصلی راه‌اندازی این مکان بازار، معرفی متمرکز محصولات صادراتی ایران و، پاسخ به این نیاز متقاضیان کالای ایرانی است. وی با بیان اینکه پشتیبانی نیازهای صادرکنندگان در کشورهای مختلف یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های این سامانه اینترنتی است، اظهار کرد: واردکننده کالای ایرانی هم زمانی که به زبان خودش اطلاعات کالاهای ایرانی مورد نیاز را در یک سامانه مشخص مشاهده می‌کند، رضایت بیشتری دارد چون سهولت کار مهم است. مدیرعامل هلدینگ بانک توسعه صادرات ایران افزود: این سامانه پیش از بهره‌برداری به تمام صادرکنندگان ارائه و معرفی می‌شود تا کسانی که تمایل دارند محصولات خود را از طریق این سامانه عرضه کنند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند، به‌طور قطع فرآیند عضویت تولیدکنندگان ایرانی در مکان بازارچیگل نیز به نحوی انجام خواهدشد که آن‌دسته از صادرکنندگانی که محصولات با قابلیت صادرات دارند عضو سامانه شوند. مستشار با اشاره به اینکه این اتفاق از طریق شراکت راهبردی با خود صادرکنندگان بخش خصوصی رخ می‌دهد و بازیگر اصلی در این عرصه تولیدکنندگان ایرانی خواهند بود، گفت: به‌طور قطع شرکت‌هایی که محصولات‌شان استانداردهای لازم را برای عرضه صادراتی دارند، عضو این سامانه می‌شوند و بانک توسعه صادرات نیز تسهیلات ویژه‌ای را برای این شرکت‌ها در نظر خواهد گرفت. مشاور مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران می‌افزاید: به عنوان نمونه صادرکننده کالای ایرانی به روسیه در فاز نخست می‌تواند محصول خود را به زبان روسی معرفی کند و نکته دوم اینکه از خدمات بانکی مانند استفاده از خطوط اعتباری، خدمات ارزی و… در نظر گرفته بهره‌مند می‌شود. وی ادامه داد: ممکن است صادرکننده‌ای به خدمات و مشاوره حقوقی، خدمات حمل‌ونقل یا خدمات مدیریت نرخ ارز نیاز داشته باشد که با استفاده از مکان بازار ۲۰ زبانه عرضه محصولات صادراتی می‌تواند به آنها دسترسی پیدا کند. این خدمات ویژه به صادرکنندگانی که دارای شرایط لازم برای عرضه محصولات باشند، ارائه می‌شود که البته محدود به بانک توسعه صادرات نیست و با مذاکراتی که انجام شد، بانک توسعه تعاون و بانک کشاورزی نیز به‌طور ویژه برای عرضه محصولات کشاورزی و صنایع غذایی آماده ارائه هر خدمتی که مورد نیاز صادرکننده است، هستند. مستشار با تاکید براینکه خدمات و تسهیلات به گونه‌ای تعریف می‌شود که بتواند بخشی از نیاز صادرکنندگان را تامین کند، اظهار کرد: از مهر فراخوان رسمی را اعلام خواهیم کرد و نشانی سایت نیز همزمان با رونمایی رسمی برای حضور و عضویت تولیدکنندگان محصولات صادراتی ایرانی در این سامانه اعلام خواهد شد؛ ضمن اینکه پیش از هر اقدامی با صادرکنندگان نیز جلسه‌ای برای هماهنگی و استفاده از نظر آنها برگزار خواهیم کرد. 

مشاور مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در توضیح دیگر مزایای این مکان بازار تاکید کرد: به‌طور قطع برای واردکننده کالای ایرانی مطلوب‌تر این است که به جای اینکه با تعداد بسیاری تامین‌کننده به‌طور پراکنده وارد مذاکره شود؛ از طریق این سامانه به‌طور مستقیم با همه تولیدکنندگان ایرانی تعامل برقرار کرده و نسبت به سفارش مستقیم محصول به این صادرکنندگان اقدام کند؛ ضمن اینکه مشتریان خارجی که از طریق این سامانه اقدام به خرید محصول از شرکت‌های ایرانی می‌کنند، از مزایایی مانند خطوط اعتباری برخوردار می‌شوند.

منبع: خبرگزاری صمت